Shalom! De zomervakantie is een mooie tijd om te reflecteren. Wat gebeurde er allemaal in de afgelopen periode en wat staat er nog op stapel? Een zomerse terugblik van Bureau Jairo, numero-5.

Gevalletje Pippi Langkous

‘Lukt het jou om een magazine in één maand te maken?’ vroeg Stichting Worldpartners aan mij. Een gevalletje Pippi Langkous*, in het kader van ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Of gewone Hollandse ondernemerszin; een mooie uitdaging. Mijn antwoord was ‘ja’, het kwam op tijd af maar ging niet vanzelf. Ik werkte samen met Johan Kroes, van het gelijknamige tekstbureau, met wie ik meer dan tien jaar geleden ook samenwerkte.

Het was even buffelen om in één week de vormgeving af te hebben. Doordat we als gezin gingen kamperen in het Hemelvaartsweekend, kon ik een aantal dagen niet werken. Om de planning niet in de soep te laten lopen werkte ik 2 nachten door tot 02:00 uur. En ik had ruimte ingekocht bij de drukkerij, die binnen 3 dagen leverde. Ook moest er nog een flyer bij, die ik ontwierp in dezelfde stijl als het magazine. Tijdens de Pinksterconferentie was het magazine klaar om uit te delen en later ook te versturen aan de achterban. Het magazine kreeg als titel ‘Wasdom’. Eerder had ik samen met vriend en collega-ondernemer Jonathan de website van de stichting gerenoveerd. www.worldpartners.org

All over the world, Gods spirit is moving; Van Oekraïne naar Malawi en van India naar Amerika

In juni sprak ik in elke dag met een persoon die woonde op een ander continent. Dat gebeurt niet dagelijks.

Dinsdag belde ik naar Kyiv, Oekraïne, voor een interview met een hulpverlener die oorlogsslachtoffers bijstaat.

Woensdag belde ik naar Mzuzu voor een interview met een zendeling die heel veel bomen plant in Malawi. Het geinige artikel werd opgepikt door diverse christelijke media platforms.

Donderdag belde ik naar India voor een intakegesprek, hoe we de internationale website OMF.org kunnen vertalen naar het Nederlands.

Vrijdag belde ik naar Texas (Verenigde Staten) over het websitebeheer van een klant en de mogelijkheid om de Amerikaanse tak te ondersteunen.

Tussendoor zijn er nog andere afspraken gewoon in Nederland, met medeondernemer en vriend Wijnand Voogdt van Jobfish. Met een echtpaar dat een magazine wil starten over profetie (met huisstijl) en met sparringspartner en buddy Jonathan, over lopende projectjes en kleine ditjes en datjes.

4 nieuwsbrieven in 4 dagen

Vlak voor de zomervakantie heb ik voor vier verschillende organisaties nog digitale nieuwsbrieven ‘gefabriekt’ en verstuurd.

Jabes Verzekeringen: kwartaal nieuwsbrief met ‘gniffelcontent’ die ik mocht schrijven. Onder andere met highway hero Henri (De man die op de A28-snelweg een bewusteloze vrouw redde)

Worldpartners; reguliere nieuwsbrief met vooral nieuws over de hulp aan Oekraïne. Lees ‘em hier >>>

Stichting Welzijn Nunspeet; reguliere nieuwsbrief in een nieuw format voor de mensen van Nunspeet. Ik schreef ook een leuk stukje over wannabe-houtdorp-burgemeester Bert die ik tipte voor een wasknijper-ambtsketen. https://welzijnnunspeet.nl/nieuws/houtdorp-here-we-come/

Medair; specifieke nieuwsbrief over de blijvende honger in de Hoorn van Afrika. Er voltrekt zich daar een ramp waar je weinig in het nieuws over leest. Misschien / hopelijk komt er binnenkort aandacht voor via Giro555. https://mailchi.mp/medair/ik-weet-dat-we-levens-kunnen-redden

Tiny house, schuur en achtertuin zijn af

Negen maanden was ik ermee bezig en het tiny huisje is af, en het resultaat is er zeker naar. Op 1 april was het huisje klaar en kwam er een huurster in, maar na 3 weken, tijdens de proefperiode, vertrok ze onverwachts weer. Zo gaat dat soms. Per 1 juli hebben we een nieuwe huurster gevonden, die het erg naar haar zin heeft. Terwijl wij op vakantie zijn, past ze op ons huis en de tuin. Bekijk een korte impressie op:

Na het huisje hebben we ook een fietsenschuurtje gebouwd en hebben we de achtertuin helemaal aangepakt. Ondertussen staat het huis van de buren te koop. Dus als je buren wil worden met ons, dan kunnen we vast wat regelen 🙂

Reizen als Paulus

Na een hoop arbeid is het goed om te rusten en bij te tanken. Na vier zomervakanties in Nederland, zijn we nu bezig met een XXL roadtrip naar en in Albanië. We bezoeken veel oude plekken, Albanese vrienden en zendingsgezinnen. Een beetje zoals Paulus, die ook anderen bij hun missie ondersteunde en hun verhalen aanhoorde. Het is bemoedigend om te horen wat er gebeurt in het buitenland en de mensen die zich met hart en ziel inzetten om het koninkrijk van God in woord en daad gestalte te geven. Het blijft toch een beetje kriebelen en Albanië heeft een speciaal plekje in ons hart.

Met behulp van vrienden, familie en marktplaats hebben we onze tiny kampeeruitrusting bij elkaar geschraapt, zodat we vanuit de dakkoffer kunnen leven. De jongens helpen met gezonde tegenzin mee met het opzetten en afbreken van de tent. Inmiddels hebben we op meer dan 10 verschillende plekken geslapen en ruim 4000 km gereden. We genieten van de prachtige natuur en vergezichten, van wandelingen door kloven en naar bergtoppen, van een goed boek, gesprek of spelletje met elkaar. We voelen ons bijzonder gezegend en proberen dat tijdens de reis ook zoveel mogelijk door te geven.

Blij en dankbaar

Nog steeds ben ik dankbaar voor elke dag die ik krijg en mag doen wat er op m’n pad komt. Ik ben blij met de vrijheid van het ondernemer zijn. Vanuit huis werk ik met hart en ziel met  christelijke stichtingen samen die verschil maken en zich inzetten voor een betere wereld. Ik weet nu al dat november een drukke maand gaat worden. Daarom is het goed om nu uit te rusten, familytime te hebben en het even rustiger aan te doen en op te laden voor ‘het nieuwe rondje’; hetgeen wat komen gaat.

* Een ontvanger van de nieuwsbrief reageerde dat volgens het Linda Magazine de betreffende quote niet per definitie van Pippi Langkous is. Check het artikel hier >>>