Het zevende magazine wat ik voor de NEM maakte kreeg het thema ‘oud & nieuw’. Het oorspronkelijke plan was om het rond de jaarwisseling te laten verschijnen, maar door uiteenlopende redenen werd het verschoven. In het tijdschrift wordt er terug-en vooruitgeblikt op de geschiedenis en toekomst van (het werk) van de NEM. Met oud-gedienden dook ik in de geschiedenis om de historische feiten te checken. Die verwerkte ik vervolgens op een infographic-achtige manier in het magazine. De achterkant liet het gebedswerk zien met een mooi kaartje van Nederland en de groepen die samenkomen om te bidden voor de organisatie. Bij het magazine schreef ik een begeleidende fondswervende brief. 

Zeven is een getal van de volheid. Mijn communicatiewerkzaamheden draag ik op aan mijn opvolgster. Met veel passie, gedrevenheid en inzet werkte ik het eerste jaar, 2 dagen per week en het jaar erop 1 dag per week voor de NEM. Een organisatie met een hart van goud voor het Midden-Oosten, de positie van Israël en een Reveil in Nederland. Ik ben dankbaar dat ik bij deze organisatie betrokken mocht zijn en mijn talenten kon inzetten. Ik blijf doorgaan met het maken van magazines, maar dan voor andere organisaties.


Lees hieronder m’n 7e inleidende column en lees het magazine online.

Toen ik uit mijn keukenraam keek, zag ik een stoere jongen die een lawinepijl in de prullenbak van de speeltuin gooide. Na een paar seconden hoorde ik een suis-geluid, gevolgd door een ontzettende harde knal en was de prullenbak aan flarden gescheurd. Ik bedacht me geen moment, stoof uit mijn voordeur op de jongere af. Hij vluchtte weg in de woning van zijn ouders. Ik belde aan en was woest op het vandalisme waarvan ik ooggetuige was geweest. Gelukkig vonden de ouders de impulsieve puberactie ook niet handig. Voor de dader was het een dure oudejaarsdag. Hij moest een nieuwe prullenbak betalen à la 890 euro, exclusief plaatsing. Deze oud & nieuw herinnering zal mij altijd bijblijven.

Hoewel de teller alweer volop op 2021 staat, was 2020 een bijzonder jaar waarbij je waarschijnlijk mooie en moeilijke dingen meemaakte. Als NEM blikken we terug op een bewogen 2020 jaar, én blikken we verder terug op de 57-jarige geschiedenis van de NEM.

Het is goed om je te herbezinnen. Wie zijn we? Waar staan we? Wat is de missie? Hoe voeren we die uit? Wat hoort daar wel en niet bij? Dat vraagt om keuzes. De nieuwe koers en toelichting vind je terug in dit magazine.

Ik heb niet zoveel met vuurwerk of met kerstbomen. Waar ik meer mee heb is het bezinningselement rondom oud & nieuw. Wat is er in 2020 allemaal gebeurd? Wat zal de toekomst brengen? ‘Het licht’ verscheen in de duisternis, dat blijft mijn vertrekpunt, elke dag opnieuw.

Vaardigheden

, ,

Gepubliceerd op

maart 26, 2021