Toen de oorlog uitbrak in Oekraïne kreeg de organisatie Worldpartners veel meer hulpverzoeken en stapelde het werk zich op. Ze vroegen mij om de communicatie te versterken en op korte termijn kon ik schakelen. Ik verzorgde een infographic, diverse interviews en artikelen, een upgrade van de de digitale nieuwsbrief en check van de tweetalige website, samen met JonathanOntwerpt.

Ik kreeg ook de vrijheid om een ansichtkaart te ontwerpen die wordt uitgedeeld samen met pootgoederen. Maar liefst 12.000 huishoudens in Oekraïne krijgen deze binnenkort, afkomstig van giften aan Giro 555, EO Metterdaad, Worldpartners en Kom over en help. Het pootpakket voor hun moestuin krijgen ze aangeboden zodat ze de komende zomer en winter verzekerd zijn van voedsel. Naast de praktische hulp met zaden, pootgoederen en een handleiding, hebben de organisaties ook een hartverwarmende kaart erbij gedaan.

Ik koos daarbij voor de vredesduif voor een hart met de nationale kleuren geel en blauw. Op de achterkant kwam een bemoedigende tekst en een zonnebloem tegen een stralende blauwe achtergrond. Ik hoop en bid dat er snel vrede komt en dat de woorden op de kaart de ontvangers zullen bemoedigen.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

april 29, 2022