Mission Possible maakte veel mogelijk in de afgelopen 10 jaar

, , , , , , , ,

Zo’n tien jaar geleden leerde ik Bert Dokter kennen, de man achter stichting Mission Possible. Als éénpitter maakte hij heel veel hulp mogelijk in voormalig Sovjet-Unie-landen. Ik vind het bijzonder wat zijn inbreng voor impact heeft op de mensen aan de rand van de samenleving in Rusland, Oekraïne, Bulgarije, Armenië en Albanië.

Nadat ik een infographic maakte van het Mission Possible jaarverslag van 2019 popte het idee op voor een jubileummagazine vanwege het 10 jarig bestaan van de stichting. Covid-19 stond geen grote bijeenkomsten toe, Bert is zelf ook liever op de achtergrond, maar een magazine zagen we samen wel zitten. We begonnen in juni en skypten tweewekelijks voor een update van de ontwikkelingen. We reden geen kilometer omdat hij in Groningen woont en het allemaal digitaal prima te doen is.

Veel magazine aspecten
Het is mijn eerste magazine wat ik geheel verzorg. De aanloop, de opzet, de creatieve ideeën, de interviews, de redactie op artikelen, de indeling, de vormgeving, de drukwerkbegeleiding, de 3 verschillende DM brieven, het jubileum project, de afronding en evaluatie. Bert regelde de foto’s, vertaalde het Russisch naar Nederlands en stuurde inhoudelijk bij.

Creativiteit
Het leuke aan dit magazine is dat ik veel ruimte kreeg voor eigen inbreng. Daardoor wijkt het ook iets af van de Mission Possible huisstijl. Een Russische voorganger verzorgde de Bijbelstudie. Van het boek ‘doeners’ verloten we 3 exemplaren. Er zit bewust een foutje in; de titel kopt 10 vrijwilligers, maar het zijn er 11. In het magazine zit een opinieartikel over de negatieve uitstraling van Rusland, gaat het over het spinnevangpotje van Bert Dokter himself en gaat de achterkant over het jubileum project wat ‘de kinderen van Berd’ heet. Meer creatieve elementen zijn de Russische tekens van de rubrieksnamen, de lees verder linkjes naar downloads, recepten, puzzel etc., de 10 zegeningen en het hoofdartikel over en fotoshoot van Julia. Met hulp van Mission Possible werd zij ‘gered’ en kwam haar leven weer op de rit.

Ik zal de skypjes missen met Bert. Het was mooi om zo 3 maanden op te trekken. Tegelijkertijd ontpopt er weer een nieuw magazine-idee om magazines aan te bieden bij andere organisaties. Wordt versmurft…

Vaardigheden

, ,

Gepubliceerd op

oktober 5, 2020