Je baas hoeft het niet te weten

, ,

Je werk en je persoonlijke omstandigheden wisselen. Door corona is werken anders geworden. Herbezinning op wie je bent en wat je doet levert voor jezelf en je directe omgeving winst op. Je krijgt meer inzicht waar je kracht ligt en waar je plezier uit haalt. Ook op de Veluwe kan je als Rijksambtenaar aanspraak maken op het arbeidsmarkt- en opleidingsfonds van het Rijk die je coachingstraject vergoedt, zonder dat je leidinggevende het hoeft te weten. 

Subsidie

Werk je bijvoorbeeld bij de Belastingdienst of Kamer van Koophandel in Apeldoorn of bij Rijkswaterstaat dan kan je aanspraak maken op een subsidie van maximaal 1500 euro voor loopbaanadvies en coaching. Dat kan bijvoorbeeld op de Veluwe bij Sieneke Ribberink. Zij is register Loopbaanprofessional en runt al vijf jaar haar eigen onderneming SNKcoaching vanuit Nunspeet. Ze heeft veel mensen geholpen om meer inzicht te krijgen in wat ze willen en waar ze staan met betrekking tot hun werk en leven.

Corona-tijdperk

Afgelopen jaar veranderde er veel. Leidinggevenden zitten meer op afstand, koffieautomatentijd is er niet meer en werk-privé balans verschuift. Dat kan confronterend zijn en onrust oproepen. Een loopbaancoach zet je aan het werk om te zien welke richting je op wilt en hoe je verandering aan kan brengen. Ook Sieneke’s werkwijze als coach veranderde. De sessies zijn op 1,5 meter afstand en er zijn hybride-varianten mogelijk waarbij fysiek en online gesprekken kunnen worden afgewisseld.

Dubbel werkplezier

Sieneke: “Tijdens de gratis intake zie ik personen die niet zeker zijn van hun positie en hoor vaak dat mensen niet in hun kracht staan. Tijdens een traject zie ik hen openbloeien. De opdrachten, de uitslag van een DISC profiel en de creatieve werkvormen helpen daarbij. Aan het eind van het traject zie ik dezelfde personen die duidelijk weten wat ze willen de komende jaren. Dat geeft mij ook weer werkplezier.”

Sieneke is erkend RL-coach en werkt op een persoonlijke manier, levert maatwerk en heeft duidelijke focus op resultaat. Ze helpt Rijksambtenaren verder, maar ook anderen die zoeken naar een passende werkomgeving. Kijk voor meer informatie op www.snkcoaching.nl of www.loopbaanadvies.aofondsrijk.nl


Dit artikel schreef ik voor Sieneke om Rijksambtenaren te informeren over de gesubsidieerde coachingsmogelijkheid. Het artikel is verspreid naar de lokale kranten en rtv omroepen in de regio van Nunspeet.

Vaardigheden

, , , , ,

Gepubliceerd op

april 15, 2021