pion op wegdek

Verzekeringen bel je als er wat aan de hand is. Vaak levert het achteraf sterke verhalen op. Als je er midden in zit, dan is het niet leuk en staat het huilen je nader dan het lachen. Tijd heelt de wonden en achteraf verdwijnen de scherpe randjes van de ‘pechverhalen’ en kan je er zelfs om lachen. Zo schreef ik voor de nieuwsbrief van Jabes Verzekeringen diverse artikelen, waaronder ‘Gipsplaten op de snelweg’.

Het combineren van de woorden ‘gipsplaten’ en ‘snelweg’ levert al snel gefronste wenkbrauwen op. Zelf noem ik het ‘gniffelcontent’.


Teun bouwde een tuinhuis op het erf van zijn woning in Den Helder. De bouw was in volle gang en Fred, een klusvriend, kwam helemaal uit Zeeland om een paar dagen te helpen. Binnen zouden ze gaan afwerken met gipsplaten. Teun: ”’t is een wonder hoe de we de gipsplaten met toebehoren bij het tuinhuis kregen.”

Teun en Fred maakten een boodschappenlijst met onder andere 30 stuks gipsplaten van 260 x 120 cm. Daarnaast nog hout voor het frame, schroeven en ander klein spul. Diverse groothandels in bouwmaterialen werden bezocht, maar niet allemaal konden ze gelijk leveren, terwijl ze samen zo snel mogelijk aan de klus wilden. Gelukkig had een bouwhandel een tandemasser-kar die geleend kon worden. Het probleem was dat de eigen auto geen trekhaak had, maar een vriend in de buurt had een stevige Volvo die we konden lenen.

Koektrommel met trekhaak

Of toch niet? Zijn vrouw was ermee weg, maar hij had nog wel een Peugeootje 206, zo’n klein koektrommeltje met trekhaak. Het ging immers om een klein rotstukje van drie kilometer. Dus met de geleende auto naar de bouwmarkt waar de tandemasser inmiddels volgeladen met de gipsen bouwplaten klaar stond. Autootje aankoppelen en wegwezen.

Lees het hele artikel op jabesverzekeringen.nl

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

juli 8, 2021