Vanaf de start van Bureau Jairo heb ik me bezig gehouden met het maken van magazines. In vier jaar tijd heb ik een grote rol mogen spelen bij het tot stand komen van 20 magazines voor 7 verschillende opdrachtgevers.

Bij het maken van het magazine zijn er meerdere rollen, taken en fases. Ik noem er een paar: ideeën, thema-vorming, redactie, interviewen, schrijven, overleggen, procesbewaking, aansturing, interactie, illustrators, vormgeving, drukwerkbegeleiding, gelijktrekken met de website, begeleidende brief en evalueren. Vaak werk ik samen in een team, samen met de opdrachtgever, tot het komen van een goed eindresultaat.

Het 20e magazine is de tweede editie van het magazine ‘Spasibo’ van de organisatie Mission Possible. De helft van de teksten en de afbeeldingen werden aangeleverd. De andere helft heb ik verzorgd. Het accent lag dit keer meer op het vrouwenwerk en de puzzel die we samen vormen. Met (je raad het al) een kleurplaatpuzzel, puzzelstukjes zoektocht en een prijsvraag waarbij je een legpuzzel kan winnen. Het magazine is digitaal te bestellen via de website van Mission Possible.

Terwijl het 20e tijdschrift is gedrukt en afgerond werk ik door aan twee andere magazines. Nr. 21 voor stichting OMF en nr 22. voor stichting WorldPartners.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

mei 24, 2022