Aangenaam, mijn naam is Jaïro, geboren in 1981 en ‘Bureau Jairo’ heet mijn onderneming. Ik studeerde HBO communicatie in Ede, werkte onder andere bij een vakbond, tekstbureau en stichting GAiN als communicatie medewerker en adviseur. In 2015 ging het roer om en woonde ik met mijn gezin in Albanië voor 3,5 jaar als zendeling. 

Ik ben een bouwer.

Ik hou ervan om een steentje bij te dragen in het zichtbaar maken en promoten van organisaties. In Albanië met een sociaal café ‘Up’. In Nederland bijvoorbeeld met een opschoonactie van de database of het compleet restylen van een magazine en met de drie initiatieven die ik net benoemde.

Ik ben een generalist.

Communicatie is een groot vakgebied en om alles te kunnen is te veel voor mij. De hoofdlijnen ken ik en pas ik toe in het gevarieerde werk, daarnaast heb ik een netwerk van specialisten om mij heen.

Ik ben een pragmaticus.

Verwacht geen uitgebreide communicatie-adviezen of gelikte beleidsplannen. Nee, ik maak liever een checklist met concrete adviezen waaruit de opdrachtgever dan kan kiezen, die ik ook waar nodig uitvoer.

Ik ben een ideëenmeneer.

Twee weten meer dan één. Juist een buitenstaander komt vaak met frisse ideeën. Niet elk idee is uit te werken, maar sommige ideeën zijn het waard om iets mee te doen, zoals het plakken van magneetjes op auto’s van beursbezoekers of een postduif bij je sollicitatiebrief doen. Je moet er maar op komen en het aandurven om uit te voeren.

Naast al het gecommuniceer ben ik fan van marktplaats, hou van vintage spulletjes en vind het gaaf om avonturen te beleven.

En wie ben jij?

Graag maak ik met je kennis. Cappuccinootje doen?