Opdracht: Maak een 16-pagina’s tellend magazine met de bestaande vormgeving tot een nieuwe editie en lardeer het blad met het thema ‘vertrouwen’.

Opdrachtgever: Stichting Near East Ministry

De eerste redactievergadering was er één vol inspiratie waarbij het thema vastgesteld werd via creatieve invalshoeken. Ik verzorgde het hoofdinterview en een ander groot artikel, schreef een column, arrangeerde het beeldmateriaal, redigeerde, verzorgde de complete vormgeving en drukwerkbegeleiding. Een last-minute-actie in de vorm van onderhoud voor de gebouwen kreeg de titel ‘het dak eraf’ en werd als begeleidende fondswervende brief meegestuurd.


‘Vertrouwen’ is het nieuwe thema van het Near East Magazine

De artikelen in het nieuwe Near East Magazine hebben een link met het thema ‘vertrouwen’, een deelthema van het Reveilweek-thema ‘Niets boven Jezus’.

Het hoofdartikel is een wandelgesprek tussen NEM-directeur Piet Jonkers en theologe Ruth Penning. In de Bijbelstudie onderbouwt Oscar Lohuis het thema vertrouwen vanuit de Hebreeën-brief. Het middenkatern gaat over de aankomende Reveilweken en in het artikel ‘de discipelen hadden geen thuisfrontcommissie’ vertelt Sylvia over haar roeping om naar Egypte te gaan.

Vertrouwen en Corona

Hoewel het magazine met geen woord rept over de Corona-pandemie is juist het thema vertrouwen meer dan actueel. Piet Jonkers schrijft in zijn artikel tegengas: “Vertrouwen ontslaat je niet van je eigen verantwoordelijkheden, maar geeft je wel lucht en ruimte omdat je weet dat je een Partner hebt die uiteindelijk de touwtjes in handen heeft.”

Blader door het magazine

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *